Geçtiğimiz ay, ömür boyu diyet zorunluluğu olan Çölyak hastalarına yardımcı olmak amacıyla “Glütensiz Gıda Paketi” desteğine başlayan Kdz. Ereğli Belediyesi, ailelere ulaşmaya devam ediyor. Oldukça pahalı olan ve zor bulunan glütensiz ürünleri şehir dışından temin etmeye çalışan aileler, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin destek programından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kdz.Ereğli Belediyesi, belediye sınırları içerisinde yaşayan ve özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan Çölyak hastalarına yardımcı olmak amacıyla, geçtiğimiz ay glütensiz gıda ürünlerinden oluşturulan özel gıda paketi desteği başlamıştı.
Az sayıda belediye tarafından sunulan bu örnek sosyal proje kapsamında; Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla içerikleri özel olarak belirlenen koliler, kendisi ya da yakını Çölyak hastası olan kişilere teslim edilmeye devam ediyor.
Yüksek fiyatlara satılan ve zor bulunan glütensiz gıda ürünlerinden oluşturulan ve içerisinde ekmek unu, dilimli ekmek, spagetti makarna, teddy makarna, çörek otlu mini kraker, kinoalı halka kraker, susamlı çubuk, damalı kurabiye, fındıklı gofret ve çikolata kaplı fındıklı gofret gibi ürünleri teslim alan aileler ürünlerin çok zor temin edildiğini ve fiyatlarından dolayı zorlandıklarını belirterek, Kdz.Ereğli Belediyesinin bu programından dolayı memnuniyetlerini ifade ediyorlar.
Sosyal Yardım İşleri Müdürü İsmail Başel; “Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın da çok fazla önem verdiği Glütensiz Gıda Desteği ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Her geçen gün çok daha fazla kişiye ulaşmaya başladık. Ömür boyu özel bir diyet programına sahip olan ve gıda desteğinden faydalanmak isteyen, Çölyak hastalarımız yada aileleri Şehit Vefa Karakurdu Stadı yanında bulunan Cumhuriyet Halk Evlerimize 09.00-16.00 saatleri arasında müracaat ederek, Çölyak hastalığına dair sağlık raporu, kimlik fotokopisi ve ikametgâh belgesi ile başvuruda bulunabilirler” ifadelerini kullandı.


DOLAR
Alış: 43.17
Satış: 43.34
EURO
Alış: 50.67
Satış: 50.87
GBP
Alış: 58.22
Satış: 58.65
ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ GIDA DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
İnsan Hayatına Dokunan Bir Başarı: Türk Kızılay’dan Rektör Özölçer’e Platin Berat ve Platin Madalya
-
GENEL MADEN-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI
-
BEUN Fen Fakültesi 2025-2026 Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
-
Başkan İsmail Şentürk’e, Emine Erdoğan’dan Övgü Dolu Sözler!…
-
EREĞLİ DTO, BOOT DÜSSELDORF ULUSLARARASI TEKNE VE DENİZCİLİK FUARI’NDA
-
Kdz. Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, BATİYAC’ı ziyaret etti
-
“YAŞAM DÖNGÜSÜ” OYUNU ÇOCUKLARI BÜYÜLEDİ
-
Kdz.Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD) Yönetimine ziyarette bulundu.
-
AK Parti Milletvekili Bozkurt 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı ve Bilgiler Verdi
-
ALAPLIDA YÜKÜMLÜLERE YÖNELİK DÖRTLÜ PROTOKOL İMZALANDI
-
BAŞKAN POSBIYIK, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SAHADA DENETLEDİ
-
Kdz. Ereğli Belediyesi Önceki Dönem Başkanlarından Murat Sesli, yerel basına mangal partisi verdi.