Geçtiğimiz ay, ömür boyu diyet zorunluluğu olan Çölyak hastalarına yardımcı olmak amacıyla “Glütensiz Gıda Paketi” desteğine başlayan Kdz. Ereğli Belediyesi, ailelere ulaşmaya devam ediyor. Oldukça pahalı olan ve zor bulunan glütensiz ürünleri şehir dışından temin etmeye çalışan aileler, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin destek programından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kdz.Ereğli Belediyesi, belediye sınırları içerisinde yaşayan ve özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan Çölyak hastalarına yardımcı olmak amacıyla, geçtiğimiz ay glütensiz gıda ürünlerinden oluşturulan özel gıda paketi desteği başlamıştı.
Az sayıda belediye tarafından sunulan bu örnek sosyal proje kapsamında; Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla içerikleri özel olarak belirlenen koliler, kendisi ya da yakını Çölyak hastası olan kişilere teslim edilmeye devam ediyor.
Yüksek fiyatlara satılan ve zor bulunan glütensiz gıda ürünlerinden oluşturulan ve içerisinde ekmek unu, dilimli ekmek, spagetti makarna, teddy makarna, çörek otlu mini kraker, kinoalı halka kraker, susamlı çubuk, damalı kurabiye, fındıklı gofret ve çikolata kaplı fındıklı gofret gibi ürünleri teslim alan aileler ürünlerin çok zor temin edildiğini ve fiyatlarından dolayı zorlandıklarını belirterek, Kdz.Ereğli Belediyesinin bu programından dolayı memnuniyetlerini ifade ediyorlar.
Sosyal Yardım İşleri Müdürü İsmail Başel; “Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın da çok fazla önem verdiği Glütensiz Gıda Desteği ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Her geçen gün çok daha fazla kişiye ulaşmaya başladık. Ömür boyu özel bir diyet programına sahip olan ve gıda desteğinden faydalanmak isteyen, Çölyak hastalarımız yada aileleri Şehit Vefa Karakurdu Stadı yanında bulunan Cumhuriyet Halk Evlerimize 09.00-16.00 saatleri arasında müracaat ederek, Çölyak hastalığına dair sağlık raporu, kimlik fotokopisi ve ikametgâh belgesi ile başvuruda bulunabilirler” ifadelerini kullandı.


DOLAR
Alış: 45.49
Satış: 45.67
EURO
Alış: 52.84
Satış: 53.05
GBP
Alış: 61.00
Satış: 61.45
ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ GIDA DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
Erdemir’den 19 Mayıs Kutlama Mesajı
-
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 2026 Yılı Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni’
-
Türk Gençliği Büyük Kurultayı” binlerce genci Ankara’da buluşturacak
-
: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ” Mesajı
-
VALİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU’NUN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
-
Yapay Zekâdan Kariyer Yolculuğuna: Geleceğin Diş Hekimleri BEUN’da Bir Araya Geldi
-
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, 350 BİN ATA TOHUMU FİDESİNİ HALKA ÜCRETSİZ DAĞITTI
-
MUZAFFER KARALAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
-
FİZİKSEL ENGELLİLER YILIN ANNESİNİ SEÇTİ: ŞENGÜL KORKUT
-
ENGELLİLERE 20 ADET ARABA ENGELLİLERİN ANNELERİNE GÜL
-
“İŞARET DİLİ İLE TÜRKÜLER” KONSERİNDE ANLAMLI MESAJ!
-
Temsili Askerlik Uygulaması Terhis Töreni gerçekleştirildi