Ana Sayfa Genel 7 Nisan 2026 153 Görüntüleme

KDZ. EREĞLİ’DE 17. DÖNEM GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ KURSU BAŞLIYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan ve Türkiye genelinde bu projeyi devam ettiren tek İlçe İtfaiyesi olma özelliğini taşıyan Kdz. Ereğli Belediye İtfaiyesi,  17. Gönüllü İtfaiyeci Kursu kayıtları başladı. Başvurular 15 Nisan Çarşamba günü mesai bitiminde sona erecek.

İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş yaptığı açıklamada, toplumda afet bilincini artırmak  ve farkındalık oluşturarak gönüllü bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlenen “Gönüllü İtfaiyeci” projesinde 17’nci  dönem eğitimlerinin 19 Nisan Pazar günü başlayacağını duyurdu. Eğitimler, Cumhuriyet Halk Evleri Eridak sınıfında gerçekleştirilecek.

Eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara ‘Gönüllü İtfaiyeci Kimlik Kartı’ ve ‘Gönüllü İtfaiyeci Sertifikası’ verilecek.

2026 yılına kadar 800’ün üzerinde başvuru alınırken,  eğitim ve sınavları başarıyla tamamlayan 568 kişi Gönüllü İtfaiyeci olmaya hak kazandı.

Gönüllü İtfaiyecilik sınavında başarılı olanlar Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği (ERİDAK) üyesi de olabiliyorlar. Ayrıca gönüllüler Ereğli’de veya Türkiye genelinde meydana gelen afetlere Kdz. Ereğli İtfaiyesi ile birlikte müdahale edebilecek ve belediyenin çeşitli etkinliklerine katılmaya hak kazanacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma By Uzman Tescil