Karadeniz Ereğli kent konseyi Üstad Tiyatro sanatçısı ve Nejat Uygur Tiyatrosunun oyun senaryosunu yazıp kaleme aldığı Süt Kardeşler oyunu Ereğli AKM salonunda amatör tiyatrocular tarafından oynandı.Oyunun afişinde sadece Yönetmenin adı ve oyuncuların adları yazılırken Oyunun yazarı Merhum Nejat Uygur hocanın adı afişe yazılmamıştır.Buradan Kdz Ereğli belediyesi Kent konseyi yöneticilerine soruyorum bir genel sanat yönetmeni olarak.Telif hakkını ödedinizmi?.oyunda kullandığınız müziklerin dahi telif haklarını ödedinizmi?Amatör dahi olsanız oyun yazarına saygıdan dolayı izin almanız gerekiyor.
Not: bu oyunu hazırlarken oyunun videolarını amatör oyunculara izletip rolleri buna göre dağıttıpınız aşikar olarak görünüyor.
27 Mart Dünya tiyatrolar gününde belediyenin yöneticileri profesyonel oyunlara neden kapılarını kapatıyor.Burası kültür sanat şehri olması için daha çok çalışması lazım diyoruz.
İsmet Keskin
Trabzon Belediyesi eski Şehir tiyatroları genel sanat yönetmeni