TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda katledilen işçi lideri Şemsi Denizer, ölümünün 26’ncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Denizer için Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Serdaroğlu Köyü’nde bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve şube yönetimi, Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak ve şube yönetimi, Merkez Servisleri Şubesi Başkanı Aysel Yaman Kocabaş ve şube yönetimi, GMİS eski Genel Başkanlarından Ramazan Denizer, Serdaroğlu Köyü Muhtarı Ferhat Altun, maden işçileri, emekli madenciler ile Denizer’in yakınları katıldı.
Anma töreninde Kuran-ı Kerim okunması ve duaların edilmesinin ardından Denizer’in kabrine kırmızı çiçekler bırakıldı.
Denizer’in kabri başında bir konuşma yapan GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş, şunları söyledi;
“Öncelikle bugün burada olmayı çok istemesine rağmen il dışında bulunan Genel Başkanımız Sayın Hakan Yeşil ve Genel Merkez Yönetim Kurulu’muzun sizlere saygı, sevgi ve selamlarını iletiyorum. Genel Maden İşçileri Sendikamızın Genel Başkanı ve TÜRK-İŞ’in Genel Sekreterliği görevini yaparken bundan tam 26 yıl önce 6 Ağustos 1999 tarihinde katledilen Ağabeyimiz Şemsi Denizer’i sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.
Şemsi Denizer, sendikal mücadelede 1980 sonrasında işçilerin ve emekçilerin haklarını yeniden kazanma mücadelesinin önderi olarak sadece Türkiye’de değil tüm dünyada saygıyla anılmaktadır.
Başta Denizer olmak üzere dönemin genel merkez ve şubeler yöneticilerinin önderliğinde, maden işçilerimiz, MTA işçilerimiz ve bölge halkımızla birlikte;
1990 Madenci Grevimiz, 1991 Zonguldak-Ankara Yürüyüşümüz ve 1994 kitlesel eylemlerimiz Türkiye ve dünyada emek ve demokrasi mücadelesinin altın sayfaları arasında yer almış ve o günden bugüne sendikal mücadeleye ışık tutmuştur.
Böyle bir sendikada görev yapmanın haklı gururunu yaşayan bizler, onun yaktığı madenci fenerini söndürmedik, söndürmeyeceğiz.
Başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere, bölge halkımızla birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz. Denizer, mücadelemizde yaşıyor ve yaşayacak.
1990 yılından bu yana, milli kuruluşlarımızı yok etmek isteyen çok uluslu şirketler ve onların yerli işbirlikçilerinin oyunlarını bugüne kadar boşa çıkarttık, bundan böyle de bu oyunları alt etme kararlılığındayız.
Genel Başkanımız, Önderimiz Şemsi Denizer’i; işimize, aşımıza, bölgemizin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde yolumuzu aydınlattığı için bir kez daha sevgi, saygı ve şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz.
Ruhu şad, mekanı Cennet olsun.”

DOLAR
Alış: 43.95
Satış: 44.12
EURO
Alış: 51.18
Satış: 51.38
GBP
Alış: 59.04
Satış: 59.48
ŞEMSİ DENİZER, KABRİ BAŞINDA ANILDI
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
OMSAN’da Her iki Beyaz Yakalıdan Biri Kadın
-
GMİS YÖNETİMİ KİLİMLİ’DE MADENCİYİ BİLGİLENDİRDİ
-
GMİS YÖNETİMİNDEN POSBIYIK’A ZİYARET
-
OYAK Maden Metalürji’nin “Cevher Sensin Part-Time” Uzun Dönem Staj Programı başladı
-
KDZ.EREĞLİ MİMARLAR ODASI 18.DÖNEM YÖNETİMİ 50’DEN FAZLA ÜYESİ VE AİLELERİ İLE İFTARDA BULUŞTU.
-
Kdz Ereğli ADD’den DMS Hastası Asaf İçin Konser Düzenledi
-
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
-
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ 1030 KİŞİYİ DEPREM TATBİKATLARIYLA BİLGİLENDİRDİ
-
Alaplı–Yığılca Yolu Km: 0+000 – 20+600 Arası İkmal İnşaatı İşi, 19.02.2026 tarihinde ihale edilmiştir.
-
Karabük Lojistik Merkezi Teklifi Kurul Tarafından Kabul Edildi
-
Karabük’te SOGEP Desteğiyle 40,7 Milyon TL’lik Kalkınma Hamlesi
-
1915 ÇANAKKALE GEZİCİ SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ ZİYARETE AÇILDI