Kdz.Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi Müzeler haftasına özel Kat‘ sanatı etkinliklerini çocuk ve yetişkinlerle buluşturdu.
Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi Koordinatörü Melih Can Tanrıkulu, etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi;
“Kdz.Ereğli Belediyesi’nin davetlisi olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nden kentimize gelen Sanat tarihçi ve Kat‘ sanatçısı Dr. Beyza Çakır ile Kat‘ sanatının incelikleri müze bahçesinde önce çocuklarla ardından kentimizin kültürel miras noktası olan Kaletepe’de yetişkinlerle buluştu.
Bu etkinliklerde katılımcılara, renklendirilmiş kağıtlarla geleneksel motifleri kesip birleştirme teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Bu süreçte el, göz koordinasyonu, dikkat ve sabır gerektiren Kat‘ tekniği ile katılımcıların odaklanma becerilerine katkı sunan bu çalışma geleneksel yöntemlerle hazırlanan özel hazırlanan özel yapıştırıcılar eşliğinde kendi motif kompozisyonlarını oluşturarak bu eşsiz çalışmaları atölye hatırası olarak aldılar.
Ayrıca bu deneyim, katılımcılara sadece bir sanat tekniği kazandırmakla kalmadı; aynı zamanda sabır, dikkat ve estetik bakış açılarının gelişmesine de katkıda bulunmuştur.
Geleneksel sanatlarımızı birebir uygulayarak tanımak, geçmişle bağ kurmanın en zarif yollarından olan Kat‘ sanatını tanıma farkındalığı kazanmışlardır.
Bu anlamlı iki ayrı etkinlik için öncelikle işbirliklerinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’ne ve atölyenin mimarı, emekleri büyük sanat tarihçi sayın Dr. Beyza Çakır’a teşekkür ediyoruz.”


DOLAR
Alış: 48.39
Satış: 48.59
EURO
Alış: 56.13
Satış: 56.36
GBP
Alış: 65.27
Satış: 65.76
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ OYUNCAK MÜZESİ, MÜZELER HAFTASINI KAT‘ SANATI ETKİNLİKLERİ İLE KUTLADI
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
Trabzon Akçabatlı Balıkçılar Ereğli’de
-
TSO Başkanı KELEŞ’ten Basın Mensuplarına Davet
-
TSO Başkanı Arslan KELEŞ Ereğli Esnafı İçin Dur Durak Demeden Çalışıyor
-
VEFAT EDEN ZABITA MEMURU LÜTFİ PİRİ İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ
-
KDZ. EREĞLİ 1980 SPOR İÇİN DESTEK ÇAĞRISI
-
KOSGEB Destek Programları Ereğli İş Dünyasına Anlatıldı
-
OYAK YATIRIM’ın Araştırma Direktörü Banu Dirim oldu
-
BAĞLIK MAHALLESİNDE YAĞMURLAMA HATTI YAPILIYOR
-
Gazeteci İsmet Keskin Yeni Parti İlçe Başkanı Adayı oldu.
-
KDZ. EREĞLİ’DE ZABITA TEŞKİLATI’NIN 200. YILI ÇELENK TÖRENİYLE KUTLANDI
-
KDZ. EREĞLİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
-
ATIK SU BEDELİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM