Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel başkanı Yılmaz Karaca, basında sansürün kaldırılışının 116. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Basın özgürlüğünün önündeki zorluk ve engeller kalkmadıkça 24 Temmuzlar gazeteciler için bir bayram değil, dayanışma ve mücadele günü olacaktır” dedi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel başkanı Yılmaz Karaca, basında sansürün kaldırılışının 116. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Basın özgürlüğünün önündeki zorluk ve engeller kalkmadıkça 24 Temmuzlar gazeteciler için bir bayram değil, dayanışma ve mücadele günü olacaktır” dedi.
SANSÜR GÜNÜMÜZDE FARKLI ŞEKİLLERDE UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR
Karaca açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi;
“24 Temmuz 1908’de gazeteci meslektaşlarımızın basın özgürlüğü için yapmış olduğu bu direniş, her ne kadar o gün sansürün kaldırılmasını sağlasa da, günümüzde bu sansür şekil değiştirerek halen devam etmektedir.
Günümüzde basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmaya devam etmektedir.
Gelişmiş ülkelerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, demokrasinin temel unsuru ve güvencesidir. Ülkemizin ve şehirlerimizin gelişimi, toplumumuzun geniş kesimlerinin bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın mensuplarının çok önemli katkıları olduğu unutulmamalıdır.
Ülkemizin en büyük basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bizler basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılacağı güne kadar 24 Temmuzları bayram olarak değil, dayanışma günü olarak kutlamaya devam edeceğiz” dedi.
DOLAR
Alış: 43.38
Satış: 43.56
EURO
Alış: 51.45
Satış: 51.65
GBP
Alış: 59.30
Satış: 59.74
24 TEMMUZ DAYANIŞMA GÜNÜDÜR
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
KDZ. EREĞLİ MHP YÖNETİMİ, BAŞKAN POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ
-
BEUN’dan Eğitim, Araştırma ve Sağlıkta Güçlü Vizyon: Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi
-
BEUN’dan Bölge Sağlığına Güçlü Yatırım: Diyaliz Merkezi Yenilenen Yüzü ile Hizmete Girdi
-
BAŞKAN POSBIYIK, BELEDİYESPOR BASKETBOL ALT YAPI SPORCULARINI AĞIRLADI
-
İYİ PARTİ’DEN GMİS’E ZİYARET
-
Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Ocak 2026
-
T.C. ZONGULDAK VALİLİĞİ Basın Bülteni
-
PLAJLAR BÖLGESİ KAÇAK YAPI VE İŞGALLERDEN TEMİZLENDİ
-
Şangay Dianji Üniversitesi Heyetinden Rektör Özölçer’e Ziyaret
-
İnsan Hayatına Dokunan Bir Başarı: Türk Kızılay’dan Rektör Özölçer’e Platin Berat ve Platin Madalya
-
GENEL MADEN-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI
-
BEUN Fen Fakültesi 2025-2026 Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi