Ana Sayfa Genel 18 Eylül 2024 16 Görüntüleme

ALMANYA DÜREN’DE, KDZ. EREĞLİ TANITILDI

Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, Kardeş Kent Almanya Düren kentinde yapılan şehir festivaline katıldı. Festivalde Ereğli standı açıldı, kardeş şehir ilişkileri kapsamında temaslarda bulunuldu ve Kuzey Düren’deki Kdz. Ereğli Sokağı yeni tasarımıyla açıldı. Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ullrich, Kdz. Ereğli halkına selamlarını gönderdi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), AK Parti ve İyi Parti Meclis Üyeleri, Ereğli Belediyesi’nin Kardeş Kent Belediyesi olan Almanya Düren Belediyesi’nin düzenlediği şehir festivaline katılarak Ereğli’yi tanıttılar.
Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Gökhan Günay, Belediye Meclis Üyeleri Cengiz Güneş, Yaşare Aydın, Yakup Şekip Okumuşoğlu, Nurullah Özdemir, Mert Buğra Özaydın, Evrim Balbaloğlu, Serkan Günaydın, Ceyda Keleş ve Dış İlişkiler Personeli Cansu Yılmaz ile Başkan Danışmanı Melih Can Tanrıkulu’nun katılımıyla Düren Şehir Festivali’nde Kdz. Ereğli standı açıldı.
Festivale katılanlara Ereğli’ye özgü ürünler tattırıldı, tanıtım broşürleri dağıtıldı. Türk korosunun sahne aldığı festivalde Ereğli heyeti bir çok yabancı ve Türk misafirleri ağırladı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın selamlarını iletti.
KDZ. EREĞLİ SOKAĞI, YENİ TASARIMIYLA IŞIL IŞIL
Festival kapsamında daha önce Kdz. Ereğli’nin adının verildiği Kuzey Düren’deki Karadeniz Ereğli Platz, Berlinli sanatçı Tim Trantenroth’un etkileyici cephe resmi tasarımıyla açıldı.
Karadeniz Ereğli Platz’ın yeni görünümü, Münster’deki Studio Auckz’dan Bennet Dartmann’ın yaratıcı zemin sanatı ile tamamlanıyor ve meydana benzersiz bir yeni cazibe kazandırıyor.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ereğli halkına selamlarını ileten Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ullrich, “Bir fikrin nasıl canlı bir mekâna dönüştürülebileceğini görmek harika. Karadeniz Ereğli Platz’da bir araya gelmek artık yepyeni bir nitelik kazandı. Kuzey Düren’in geleceğini önemseyen ve bugün bizimle birlikte bu yeniden tasarımın açılışını kutlayan pek çok kişi bu sürece dahil oldu; Kuzey Düren ilçe meclisi, ilçe politikacıları ve Karadeniz Ereğli kardeş şehir komitesi burada özel olarak anılmayı hak ediyor” dedi.
Düren Belediye Başkanı Frank Peter Ullrich, Ereğli heyeti onuruna akşam yemeği düzenledi. Burada Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Gökhan Günay, Ereğli’nin hediyelerini takdim etti, Ullrich’in hediyelerini kabul etti.
Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyelerinin Almanya Düren temasları kardeş şehir ilişkileri kapsamında çeşitli ziyaretlerle tamamlandı.





Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil