Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yaparak, Koop-İş Sendikası’nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında (SYDV) ve Şeker-İş Sendikası’nın Kütahya Şeker Fabrikası’nda başlattığı grevleri desteklediğini ve greve çıkan tüm emekçilerin yanında olduklarını bildirdi.
GMİS Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle;
“Bu yıl imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Prokokolü’nün ücrete ilişkin maddelerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın işçilerine uygulanmasını istemeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na karşı Koop-İş Sendikası’nın,
Kütahya Şeker A.Ş.’de 11. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinin sonuçsuz kalması üzerine Şeker-İş Sendikası’nın başlattığı grevleri destekliyoruz.
Alınterinin ve emeklerinin karşılığını alma talebiyle anayasal haklarını kullanan emekçilerin bu demokratik, haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız.
Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri olarak SYDV ve Şeker işçilerimizin arkasındayız ve mücadelelerini destekliyoruz.
Bu mücadele sürecinin alınterinin ve emeğin karşılığını aldığı kısa sürede işçiler lehine sonuçlanmasını diliyoruz”.
DOLAR
Alış: 42.33
Satış: 42.50
EURO
Alış: 49.33
Satış: 49.53
GBP
Alış: 56.39
Satış: 56.81
GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI; “SYDV VE ŞEKER İŞÇİLERİNİN HAKLI MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ”
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
TÜRKİYE KÜRESEL ETKİNLİK ÜSSÜ OLUYOR: KONGRE VE FUAR TURİZMİNDE REKOR DÖNEM
-
‘K-ÖMÜR’ ÇAYCUMA’DA İZLEYİCİ İLE BULUŞTU
-
CUMHURİYET HALK PARTİSİ KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANLIĞI 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının 91. Yıldönümü Basın Açıklaması
-
KDZ. EREĞLİ’DE OTOBÜS DURAKLARI DETAYLI TEMİZLENDİ
-
KDZ. EREĞLİ’DE PAZAR POŞETLERİNİ BİRDE ZABITA TARTIYOR
-
Kdz. Ereğli TSO ve BAKKA İş Birliğiyle Dış Ticaret Eğitimleri Başladı
-
BAŞKAN POSBIYIK, MADENCİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
-
KDZ. EREĞLİ’NİN İMAR REVİZYONU MECLİSTE KABUL EDİLDİ
-
İYİ Parti Zonguldak il Başkanı Yavuz Erkmen, Dünya Madenciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
-
: KDZ. EREĞLİ BUGÜN EĞİTİMDE ÖRNEK BİR HAREKETLİLİĞE SAHNE OLDU:
-
Kaymakamımız Fatih Yılmaz, Halk Günü Toplantılarına Devam Ediyor.
-
Cumhur Başkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan Ereğli’de Anlamlı Bir Açılış Yaptı