Ana Sayfa Genel 16 Temmuz 2024 45 Görüntüleme

15 Temmuz Kdz Ereğli’de Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Atatürk Anıtı alanında düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından ise 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Koşusu bayrak teslimi yapıldı.

Ereğli kaymakamı Mehmet Yapıcı, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da kalkışılan darbe girişimine karşı Türk milletinin milli iradeye sahip çıktığını söyledi.

Kaymakam Yapıcı, FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan darbe girişiminin devlet ve millet hayatında görülen en alçak saldırılardan biri olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“15 Temmuz destanını selamladığımız bu anlamlı günde FETÖ’cü alçaklar karşısında canlarıyla destan yazan, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyor, Allah’tan hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Esas amacı ülkemizi bölüp Suriye ve Irak’ta olduğu gibi işgallere hazır hale getirmek ve kardeş kavgası başlatmak olan bu alçakça girişim Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve Türk milletinin kahraman mücadelesiyle etkisiz hale getirilmiştir. Kahraman vatandaşlarımız üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır. Halkımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımız el ele vererek bu darbe girişimine karşı tarihi bir duruş sergilemiştir. 15 Temmuz’u anlamak için darbecilerin milletimize diz çöktürme, devletimizi ele geçirme, ülkemizi parçalama gayretlerinin gerisindeki sinsi projeyi iyi görmek gerekir. Türk milleti eşsiz irfanıyla darbenin ilk saatlerinden itibaren tüm bu gerçekleri görmüş ve harekete geçmiştir.

15 Temmuz bize şu gerçeği gösterdi; Türk milleti asil bir millettir, Türk milleti cesur bir millettir, Türk milleti kahraman bir millettir, Türk milleti hürriyetini canı pahasına sahip çıkan bir millettir, Türk milleti vatanı söz konusu olduğunda aynı safta buluşmasını gösteren kahraman bir millettir. Türkiye’de demokrasinin de bağımsızlığın da en büyük güvencesi mensubu olmaktan her zaman şeref duyduğumuz büyük Türk milletidir. Büyük Atatürk rahat uyu, emanetini sonsuza kadar koruyacağız. Ne mutlu Türküm diyene.”

15 Temmuz’da yaşananların gösterildiği videoların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişi izlendi.

Şiirlerin okunması ile devam eden programda; Halk Eğitim Merkezi Türk İşaret Dili kursiyerleri de bir gösteri sundu. Daha sonra Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahi, mevlidi şerif ve kasideler okundu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ak Parti İlçe başkanı Mücahit Andiç, MHP İlçe başkanı Rahman Demirtürk, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Dinar, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, daire müdürleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların katıldığı program; dua ve sela okunmasının ardından başlayan demokrasi nöbeti sabahın ilk saatlerine kadar sürdü.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil