Ana Sayfa Genel 3 Temmuz 2024 79 Görüntüleme

Kdz.Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Kdz.Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Kdz.Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören gerçekleştirildi.
Atatürk Anıtı’ndaki törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Liman Başkanlığı çelenklerinin anıta sunuldu. Ardından Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylendi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kdz.Ereğli Liman Başkanı Bülent Eyüpoğlu, Ereğli’nin Karadeniz’de ticaret hacmi gelişen, nadide yerlerden biri olduğunu ifade ederek, “Erdemir limanı, belediye limanı, tersanecilik faaliyetleri ve geri sahada kurulu olan sanayi tesisleri ile Karadeniz’deki ticaret hacminde söz sahibi olmuştur” dedi.
Eyüpoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Denizcilik sektörümüzün bugün modern, ileri teknolojili gemileri inşa etme kapasitesine sahip tersaneleri, limanları, yetişmiş personeli büyüyen deniz ticaret filosu ve diğer iş kollarıyla ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır Karadeniz’de ticaret hacmi gelişen, nadide yerlerden biri de Ereğli’mizdir. Erdemir limanı, belediye limanı, tersanecilik faaliyetleri ve geri sahada kurulu olan sanayi tesisleri ile Karadeniz’deki ticaret hacminde söz sahibi olmuştur. Bu nedenle bölgemiz gerek sosyal gerekse ekonomik olarak gelişmeye tüm hızıyla devam etmektedir.”
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bölge Liman Başkanı Bülent Eyüpoğlu, Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ünlüer, AK Parti İlçe Başkanı Mücahit Andiç, CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından saat 11.00’de Erdemir Liman’ından açılarak deniz şehitleri ve 19 Kasım 2023 felaketinde Kafkametler Gemisi’nde hayatlarını kaybeden denizciler anısına 2 adet çelenk bırakıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil