Ana Sayfa Genel 30 Haziran 2024 122 Görüntüleme

Karadeniz Ereğli’de Tehlike Denize Girmek Yasaklandı

Ereğli ‘de  denizde görülen şüpheli cisim nedeniyle Tersaneler bölgesi ile Belediye Plaj Tesislerin uzanan bölgeni deniz faaliyetlerine kapandığı bildirildi.

Söz konusu tehlikeye karşı ilk uyar İlçedeki Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifinden geldi.

Kooperatifin balıkçılara ve bölgede denizini kullananlara yönelik paylaşımında, “Salih Güvenlik Komutanlığından gelen bilgi doğrultusunda 29 Haziran’da ikinci bir bilgilendirme yapılana kadar tersaneler bölgesi ve Aqua Park arasında her türlü su ürünleri faaliyetlerinin yasaklan olduğu bildirilmiştir” denildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesinden söz konusu uyarıda ise şöyle denildi:

“Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın talimatıyla 29 Haziran 2024 tarihinde Kdz. Ereğli Göktepe Mevkiinde deniz kıyısından 60 metre açıkta, 5 metre derinlikte tespit edilen şüpheli cismin imha edilmesi maksadı ile 29 Haziran 2024 saat 20.00’den itibaren ikinci bir talimata kadar bölgede bulunan Belediye Plajı, Merve Altı Plajı ile mesire alanı, Ereğli Aqua park ve çevresi vatandaşlarımızın güvenliği sebebi ile kullanıma kapatılmasını; ayrıca denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu, bölgedeki vatandaşlarımızın gerekli uyarılar yapılarak bölgeden uzaklaştırılması karalaştırılmıştır. Şüpheli cismin imhası esnasında Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, aqua park girişinden, Merve Altı Plajı bitimine kadar karayolu trafiğe kapatılacaktır.”

Yapılan açıklamalarda ismi geçmese de, tespit edilen cismin mayın olabileceği endişesi üzerin söz konusu yasağın getirildiği edinilen bilgiler arasında.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil